Оце "покращення"? Ціни на популярний в Україні продукт можуть злетіти на 25%

До кінця 2021 року популярний серед українців продукт - хліб - може подорожчати від 5 до 25%. Про це заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак, передають Патріоти України.

Він назвав причини подорожчання хліба: зростання цін на сировину і на енергоносії, що займають значну частину у виробництві борошна і хлібобулочних виробів.

"Таким чином, відбудеться підвищення загальної собівартості хлібобулочних виробів. Через що виробники і продавці будуть змушені піднімати ціни кінцевим споживачам", — зазначив Новак.

"За різними оцінками, подорожчання хліба і хлібобулочних виробів до кінця року може скласти від 5 до 25%", — підсумував він.

Ціни на цукор і соняшникову олію в Україні в серпні в річному вираженні - порівняно із серпнем 2020 року – підвищилися на 91,2% і 75,6% відповідно.

У серпні в річному вираженні ціни на яйця зросли на 51,8%, хліб подорожчав на 16,5%, м'ясо – на 11%, макарони – на 10%.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...