Оце так: Європа збільшила імпорт російського газу, - Financial Times

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну Європа збільшила імпорт російського скрапленого газу (СПГ) на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року, передають Патріоти України.

Як повідомляє Financial Times, на СПГ з Росії припадає 16% всього європейського морського імпорту цього палива за 2022 рік. Майже весь обсяг був поставлений до Франції, Бельгії, Іспанії та Нідерландів.

Як йдеться в матеріалі, Росія експортувала в Європу 17,8 млрд кубометрів СПГ, ставши другим за обсягом постачальником в регіоні. Перше місце займають США з часткою в 42 відсотки, на третьому – Катар з 13,7 відсотками.

"Загальний обсяг 17,8 мільярда кубометрів – це невелика частина від 62,1 мільярда кубометрів газу, поставленого за цей час по трубопроводах, проте він залишає Європу незахищеною від перетворення на зброю Кремля", - йдеться в матеріалі.

За даними аналітиків з Refinitiv, з початку року Європа імпортувала рекордні 111 мільярдів кубометрів СПГ, що майже на 70 відсотків більше, ніж у минулому.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...