Оце так: Компанія Acer продовжує постачати обладнання до РФ попри заяву про призупинення діяльності

Тайванська компанія Acer поставила до Росії комп’ютерне обладнання на суму понад 70,4 млн дол в період з 8 квітня 2022 року по 31 березня 2023 року. Постачання продовжилося вже після того, як в Acer заявили про призупинення бізнесу на території Росії.

Згідно з даними Reuters, обладнання, вироблене Acer, постачалося в Росію через дочірню компанію Acer Sales International SA, яка повністю належить Acer і зареєстрована в Швейцарії, і відправлялася через низку служб доставки на замовлення цієї дочірньої компанії.

Оскільки поставки походили за межами Тайваню, вони не порушували запроваджених ним санкцій проти Росії.

Відповідаючи на запитання про експорт до Росії через швейцарську дочірню компанію, в Acer відповіли, що суворо дотримуються застосованих міжнародних санкцій щодо експорту до Росії та додали, що дочірня компанія «не поставляла жодних ноутбуків чи настільних комп’ютерів до Росії з 8 квітня минулого року», але постачала «обмежену кількість дисплеїв і аксесуарів на російський ринок для цивільного щоденного використання, забезпечуючи дотримання міжнародних санкцій».

За інформацією Reuters, анонімне джерело, знайоме з деталями поставок, повідомило, що продукція Acer, включаючи монітори ПК і ноутбуки, продовжувала поставлятися в Росію після квітня 2022 року.

Санкції, запроваджені Швейцарією, дозволяли експортувати портативні комп’ютери та їхні компоненти до Росії до 16 грудня 2022 року. Після цієї дати поставки товарів компанією Acer до Росії зі Швейцарії не здійснювалися.

У компанії повідомили, що, можливо, імпортери в Росії закуповували пристрої Acer із третіх країн. Російський філіал Acer у відповідь на запитання, надіслані електронною поштою, сказав, що нічого не змінилося після заяви від квітня 2022 року.

8 квітня 2022 року компанія Acer заявила про призупинення бізнесу в Росії «у зв’язку з останніми подіями». 2 червня 2023 року влада РФ заявила про підготовку заборони на ввезення в країну понад 20 брендів комп’ютерів, зокрема, брендів Acer, IBM і Dell.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...