Оце так: Німецькі компанії заплатили до російського бюджету найбільше податків серед країн ЄС

У 2022 році німецькі компанії заплатили у вигляді податків до російського бюджету 402 мільйони доларів. Це рекордна сума серед усіх країн Європейського Союзу. Про це повідомляє Bild. Про це свідчать результати дослідження української неурядової організації B4Ukraine, передають Патріоти України.

Відомо, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну на території країни-агресора працювала 371 компанія з Німеччини. Після 24 лютого минулого року їхня кількість скоротилася, але досі залишається значною. На даний момент попри на російську агресію в РФ продовжують працювати 262 німецькі компанії.

З Росії пішли багато великих компаній, зокрема Siemens, Daimler і Wella. Однак такі гіганти, як Metro, Bayer, BMW, Hochland, Robert Bosch, Knauf Gips та інші продовжують заробляти в РФ і, відповідно, сплачують податки до бюджету країни.

Частина з німецьких компаній, що залишилися, скористалися відходом із РФ конкурентів і навіть збільшили свій оборот. "В принципі, вести бізнес з Росією досі законно: під заборону потрапляють лише певні товари та послуги – до них, наприклад, відноситься аудит, IT-консалтинг, імпорт та купівля нафти, розкішних автомобілів, ювелірних виробів, а також товарів для аерокосмічної промисловості", – пише Bild.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...