Оце так: Підсанкційні олігархи Фрідман та Авен купили частку в найбільшій нафтовидобувній компанії Великої Британії

Російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен, які потрапили під санкції ЄС і США, стали співвласниками найбільшої нафтовидобувної компанії у Великій Британії - Harbour Energy. Інвестиційна компанія LetterOne, співвласниками якої є Фрідман і Авен, тепер володіє майже 15% акцій Harbour Energy, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Сама LetterOne не зазнала санкцій, двоє росіян не мають контактів із фірмою і не отримують жодної частки її прибутку. Harbour Energy є найбільшим виробником нафти і газу у водах Великої Британії. Компанія викупила більшість нафтогазовидобувних активів німецької фірми Wintershall DEA у хімічного гіганта BASF.

LetterOne була співвласником Wintershall. Її акції обміняли на акції Harbour Energy. Деякі активи Wintershall, що належать до Росії, залишилися у власності BASF.

За умовами угоди, LetterOne не матиме права голосу в Harbour Energy, але отримуватиме частку прибутку компанії у вигляді дивідендів.

Акції LetterOne потенційно можуть бути конвертовані в акції з правом голосу, якщо з двох росіян буде знято санкції, але для цього потрібен дозвіл уряду.

«Уряд Великої Британії і компанія Harbour повинні були піти на милю від цієї угоди», — заявив керівник відділу розслідувань викопного палива в організації Global Witness Луїс Вілсон.

Оце так: Підсанкційні олігархи Фрідман та Авен купили частку в найбільшій нафтовидобувній компанії Великої Британії

четвер, 5 вересень 2024, 12:14

Російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен, які потрапили під санкції ЄС і США, стали співвласниками найбільшої нафтовидобувної компанії у Великій Британії - Harbour Energy. Інвестиційна компанія LetterOne, співвласниками якої є Фрідман і Авен, те...

Ніж у спину! Китай закручує гайки для Кремля - російські компанії скаржаться на нові складнощі

четвер, 5 вересень 2024, 11:56

Російські банки почали вимагати від імпортерів письмові гарантії прийому платежів китайськими банками через ризик вторинних санкцій, що ускладнює міжнародні розрахунки. Понад 98% китайських банків відмовляються приймати платежі з Росії, що ставить росі...