Оце так поворот! Євросоюз запровадив мита на цукор та яйця з України через стрибок імпорту

Європейський Союз запровадив мита на цукор та яйця з України, активувавши "автоматичний захист", оскільки обсяг імпорту вже перевищив обумовлений, передають Патріоти України.

Мита у розмірі 89 євро за тонну діятимуть до кінця 2024 року. На першу половину 2025 року встановлюються квоти на цукор та яйця. Обсяги, які перевищать ці квоти, також обкладатимуться митом.

Як зазначається у повідомленні, Регламент ЄС від 14 травня 2024 року передбачає автоматичний захисний захід щодо яєць, птиці, цукру, вівса, кукурудзи, круп та меду, який має бути активований, якщо сукупні обсяги імпорту будь-якого з цих продуктів з 1 січня 2024 року досягнуто середнього обсягу імпорту в період з 1 липня по 31 грудня 2021 року, у 2022 році та у 2023 році.

Обмеження у разі зростання імпорту

Нагадаємо, у червні 2022 року ЄС тимчасово призупинив низку тарифів, передбачених Угодою про асоціацію з Україною. Після масових протестів європейських фермерів, які не здатні конкурувати з українською продукцією, було ухвалено політичне рішення про обмеження. Ці заходи просували переважно Франція та Польща.

В Україні запустили нове велике будівництво: Ось що мають намір створити для Одеси

четвер, 4 липень 2024, 22:10

В Одесі мають намір побудувати сміттєспалювальний завод - відповідне рішення наприкінці червня ухвалили депутати до місцевої міської ради. Передбачається, що підприємство вироблятиме електрику та тепло, передають Патріоти України. Про це повідомили у с...

І це ще не кінець? Ціни на каву зросли за пів року майже вдвічі

четвер, 4 липень 2024, 21:30

Цьогорічне скорочення пропозиції кави призвело до зростання цін на ринку. Зокрема, сорт робуста подорожчав приблизно на 40% за перші шість місяців 2024 року. Про це повідомив Bloomberg, передають Патріоти України. Посуха у В'єтнамі, що є найбільшим екс...