Оце так поворот! РФ через Китай купує у США товари для оборонної промисловості

РФ за допомогою китайських компаній закуповує у США та низці країн продукцію, яку надалі використовує в оборонній промисловості, передають Патріоти України.

Так, понад 60 відсотків компонентів російського озброєння, що імпортуються, надходить від американських компаній. Згідно з аналізом аналітичного центру Київської школи економіки, Росія імпортувала компонентів, пов'язаних із військовою технікою, на 20,3 млрд доларів у період з березня по грудень минулого року.

Компанії, що базуються в США, виробили 64 відсотки товарів подвійного призначення, які РФ закупила у 2022 році. Загалом Росія купила технології, вироблені 155 компаніями зі штаб-квартирами у США чи Європі, а також Азії та на Близькому Сході.

Аналітики також зазначають, що більшість товарів подвійного призначення, які Росія імпортує з Китаю, виробляється в Америці та Європі.

Українським експертам вдалося ідентифікувати 1057 іноземних компонентів у 58 різних одиницях російської військової техніки. Мікрочіпи та процесори становлять майже половину всього імпорту, але Росія також імпортує безліч інших товарів, що використовуються в навігаційних та комунікаційних системах та інших компонентах.

Імпортні мікросхеми, процесори, пристрої пам'яті, транзистори, перетворювачі постійного струму та інші компоненти виявлені у чотирьох типах крилатих ракет російського виробництва: Х-59, Х-101, "Калібр" та "Іскандер-К". Імпортні компоненти були також виявлені в семи різних типах безпілотників, у тому числі в російському "Орлан-10" та іранських "Шахед-131" та "Шахед-136".

На компоненти виробництва п'яти американських компаній – Analog Devices, Texas Instruments, Microchip Technology, Intel Corporation та Advanced Micro Devices (AMD) – припадає 52% технологічного імпорту, виявленого у російських системах озброєнь. Росія також імпортувала важливі компоненти із 18 інших країн Азії, Європи та Близького Сходу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...