Оце так поворот: Російський "Калашников" продає зброю у США в обхід санкцій, - розслідування

Після окупації Криму та частини Донбасу у 2014 році низка російських компаній воєнно-промислового сектору опинилися під санкціями. Однак, як з'ясували журналісти, російський державний концерт успішно обходить обмеження та продає зброю у США, передають Патріоти України. Як випливає з розслідування журналістів, мовиться про російський державний концерн "Калашников".

Російська зброя продається у США

Понад рік тому на сайтах американських магазинів зброї з'явився пневматичний пістолет AV-46. Фахівці одразу впізнали в ньому російський ІЖ-46, який продається під брендом "Байкал". Такі пістолети виготовляє лише "Іжевський механічний завод" в Удмуртії, який є частиною підсанкційного концерну "Калашников".

Як зброя "Калашникова" потрапила на американський ринок

Американські продавці зброї не приховують: вони дійсно торгують пістолетами ІЖ-46М, які виробляють в Росії. Водночас, за їх словами, цю зброю виробляє не "Іжевський механічний завод", а компанія Alfa Precision. Тож, продаж російської зброї нібито не порушує законодавство США.

Як пишуть американські користувачі на профільному форумі, пістолет AV 46-M поставляється у картонній коробці, без письмової інструкції та запчастин. Пістолет AV 46-M відрізняється від оригінального ІЖ-46М тільки кольором рукоятки та написом на стволі.

Що відомо про компанію Alfa Precision

Про згадувану компанію Alfa Precision, яка буцімто є виробником AV 46-M, у відкритих джерелах мінімум інформації. Відомо, що компанія успішно торгує з:

  • Південною Африкою,
  • Німеччиною,
  • Чехією,
  • Сербією.

На російському сайті Alfa Precision про виробництво пістолетів жодного слова. Там зазначається, що компанія виготовляє і продає лише ствольні заготовки.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...