Ознака інфляції? Чому НБУ ввів купюру 1000 гривень

Введення в обіг нової купюри номіналом 1000 гривень підвищить зручність розрахунків та скоротить витрати на виготовлення та оброблення банкнот, пояснили у Нацбанку України, передають Патріоти України.

Чому купюра 1000 гривень – це зручно?

1000 гривень заміщує в обігу частину банкнот номіналами 100, 200 і 500 гривень, повідомили у прсслужбі НБУ. Поява нової банкноти зменшує середню кількість банкнот, які доводиться носити із собою, і спростить розрахунки та заощадження.

В чому економічна доцільність купюри 1000 гривень?

Востаннє банкноту найвищого номіналу – 500 гривень – ввели в обіг 13 років тому. Але доходи українців зростають, змінюються ціни. Тож, щоб в Україні був нормальний грошовий обіг, потрібні банкноти вищого номіналу, ніж 500 гривень.

Економія для держави і бізнесу:

В НБУ запевнили, що завдяки купюрі 1000 гривень витрати держави та бізнесу на виготовлення та оброблення банкнот знизяться.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...