Палки, лайно, батут та космос: Роскосмос спробував приховати провал запуску супутника "Арктика-М2" сфабрикованими даними

Перший супутник "Арктика-М" запустили з космодрому Байконур 28 лютого 2021 року

Запущений з космодрому Байконур гідрометеорологічний супутник має вести безперервну зйомку поверхні Землі. Російські вчені забігли вперед і показали фотографії, які зробив апарат ранньої версії.

Другий гідрометеорологічний супутник "Арктика-М", запущений з космодрому Байконур ракетою "Союз-2.1б", зробив перший знімок. Про це повідомив науковий центр оперативного моніторингу Землі "Російські космічні системи", що входить до структури Роскосмосу.

"Супутник призначений для інформаційного забезпечення завдань моніторингу гідрометеорологічної та геліогеофізичної ситуації в арктичному регіоні та прилеглих територіях", — розповідають російські фахівці.

На "Арктиці-М2" встановлено прилади, які можуть вести безперервну зйомку поверхні Землі з періодичністю від 15 до 30 хвилин у десяти спектральних діапазонах.

Астроном-любитель Скотт Тіллі зазначає, що росіяни явно перебільшили власні досягнення. Виходячи з аналізу відкритих даних, що запущений супутник досі не вийшов на робочу орбіту.

Усі представлені фотографії зроблено з орбіти, де перебуває попередній апарат "Арктика-М1", підкреслює фахівець.

Перший супутник "Арктика-М" запустили з космодрому Байконур 28 лютого 2021 року.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...