Пандемія безпрецедентно вплинула на людство: Лідери G20 вирішили заморозити борги бідних країн

Учасники саміту зазначили, що пандемія COVID-19 стала сильним ударом по економіці і життю людей.

У підсумковій декларації лідери G20 заявили про зобов'язання вести світ до формування сильної, повноцінної і збалансованої епохи після пандемії COVID-19. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту, повідомляють Патріоти України.

У документі зазначили безпрецедентний вплив пандемії на людство. Крім того лідери G20 висловили рішучість підтримати всі країни, що розвиваються і найменш розвинені країни, оскільки вони зіткнулися з медичними, економічними і соціальними наслідками COVID-19.

У документі підкреслено особливі проблеми в Африці і малих острівних держав, що розвиваються. "Країни-члени G20 докладуть зусиль для подальшої імплементації ініціативи щодо замороження боргів найбідніших країн для того, щоб надати останнім підтримку в подоланні впливу пандемії коронавірусу нового типу (COVID-19) у сфері охорони здоров'я і соціально-економічній сфері", – сказано в документі .

Лідери держав також заявили про мобілізацію ресурсів для підтримки досліджень, розробки і виробництва препаратів і вакцин від COVID-19. "Ми не пошкодуємо зусиль, щоб забезпечити рівноправний доступ до них для всіх людей", – відзначили в підсумковій заяві.

Учасники саміту зазначили, що пандемія COVID-19 стала сильним ударом по економіці і життю людей. Також країни взяли на себе зобов'язання сприяти відновленню світової економіки і зробити фінансову систему більш стійкою. "Ми сповнені рішучості продовжувати, поки це необхідно, використовувати всі наявні в нашому розпорядженні засоби для збереження життя людей, робочих місць і доходів населення, підтримки відновлення світової економіки, а також підвищення стійкості фінансової системи при одночасному запобіганні ризиків зниження економічної активності", – відзначили лідери G20.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...