"Пекельний" день для Москви: Акції "Газпрому" обвалилися через зрив Росією угоди щодо нафти

Акції російських компаній у понеділок, 9 березня, на біржі в Лондоні впали після початку торгів. У лідерах падіння - папери нафтогазових компаній. Торги відкрилися зниженням на 17-33%, свідчать дані біржі London Stock Exchange, передають Патріоти України.

Зокрема, розписки "Газпрому" в піку обвалилися майже на 25%, "Роснафти" – на 20%, а "Новатека" – на 33%. Одночасно з цим акції "Лукойлу" впали на 17%, а "Газпром нафти" – на 15% Причина – падіння цін на нафту на 30% через зрив Росією угоди з Організацією країн – експортерів нафти.

Після обвалу цін на нафту впав і курс рубля. Так, долар виріс до 73,95 рубля, а євро до 82,2 рубля, досягнувши свого максимуму з початку 2016 року.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....