Пенсії в Україні: Хто у 2023 році не зможе піти на заслужений відпочинок у 60 років

В Україні, щоб вийти на пенсію в 60 років, громадянам необхідно мати за плечима щонайменше 30 років страхового стажу, проте не завжди це виходить зробити. Про це розповіли в Пенсійному фонді України, передають Патріоти України.

У відомстві зазначили, що право виходу на заслужений відпочинок за віком визначається найчастіше залежно від заробленого страхового стажу. У 2023 році він становить 30 років, проте вже наступного року буде збільшений на 12 місяців.

Приміром, щоб вийти в 60-річному віці на пенсію у 2028 році українцям необхідно буде мати вже 35 років стажу.

Якщо українцю виповнилося 60, проте за плечима менше за необхідний страховий стаж, тоді на пенсію можна буде вийти вже у 63 роки за умови 20 років роботи. Або ж після 65-го дня народження з мінімальною кількістю стажу в 15 років.

"Приміром: чоловікові 60 років виповнилося 01.02.2023. Набутий страховий стаж на цю дату — 29 років 6 місяців. Необхідний страховий стаж — 30 років. Чоловік працює. Якщо, працюючи, він набуде 6 місяців страхового стажу, то звернутися за призначенням пенсії він зможе після набуття страхового стажу 30 років. Пенсію буде призначено з дати звернення", — йдеться в повідомленні ПФУ.

Окремо у відомстві заявили, що розмір такої пенсії за віком обчислюється для кожного українця індивідуально. Багато що залежить від розміру заробітної плати, з якої і нараховувалися страхові внески.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...