Пенсії заберуть у тих, хто до кінця серпня не пройде ідентифікацію: Кого зачепить нове правило

В Україні частина пенсіонерів має пройти до кінця серпня ідентифікацію особи. Це стосуватиметься тих, хто знайшов притулок за кордоном. Виплата пенсії буде здійснюватись на поточні рахунки, відкриті в українських банках. Про це повідомляє видання "На Пенсії", передають Патріоти України.

Для ідентифікації можна скористатися сервісом "Дія. Підпис". Сервіс доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Пенсіонери можуть зайти до особистого електронного кабінету та скористатися сервісом "Дія. Підпис" для проходження ідентифікації.

Пройти консульський доказ. Пенсіонери також можуть пройти ідентифікацію особи, відвідавши відповідну консульську установу у країні свого проживання. Консульська посадова особа засвідчить їхнє нинішнє місце проживання за кордоном.

Якщо пенсіонер не пройде ідентифікацію, то виплату пенсії буде припинено. Для тих, хто досяг пенсійного віку, перебуваючи за кордоном та хоче оформити пенсію, це можна зробити дистанційно через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для отримання пенсійних виплат за кордоном українські пенсіонери можуть обрати міжнародні перекази через Укрпошту. Цей варіант стосується тих, хто раніше отримував пенсійні виплати готівкою в Україні.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...