Пенсійному фонду не вистачає грошей: Лазебна пояснила, що буде із виплатами

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна відповіла на запитання, чи вчасно виплачуватимуть пенсії на тлі інформації про брак коштів у Пенсійному фонді, передають Патріоти України.

«Точно всі виплачуватимуть вчасно! Якщо в якийсь момент відбувається тимчасовий розрив між надходженням коштів від ЄСВ та необхідністю виплатити пенсії, то Пенсійний фонд бере казначейську позику, а потім, коли надходять кошти, її погашає. Таким чином ПФУ балансує» , — заявила вона в ексклюзивному інтерв'ю «ФАКТАМ».

Вона нагадала, що до кінця 2021 року заплановано ще два етапи підвищення пенсій для окремих категорій пенсіонерів — мінімальних пенсій, надбавок та підвищення до пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму та мінімальних пенсійних виплат для людей віком від 65 років, які мають стаж 30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно.

«Це завершальні етапи комплексної програми підвищення пенсій, яку ми реалізували цього року. За її результатами до кінця року середня пенсія перевищить 4 тисячі гривень», — заявила Лазебна.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...