Пенсійний фонд розпочав тотальні перевірки: Хто ризикує втратити виплати і що треба знати

В Україні набула чинності постанова Кабміну щодо затвердження Порядку проведення перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності. Згідно з документом, перевірку законності видачі лікарняних тепер здійснюватиме Пенсійний фонд. Про це повідомили у Фонді соціального страхування України (ФССУ), передають Патріоти України.

Перевірку листків непрацездатності проводитимуть уповноважені посадові особи територіального органу ПФУ та/або уповноважені медики, перелік яких затверджується правлінням ПФУ.

Протягом 2022 року, з метою запобігання нецільовому використанню коштів, фахівці Фонду соцстраху перевірили 380 904 листки непрацездатності — було проведено 158 планових та 1 832 позапланові перевірки закладів охорони здоров’я, а також перевірено 1 936 страхувальників. Завдяки проведеній роботі вдалося запобігти виплатам за необґрунтовано виданими або продовженими лікарняними на суму понад 3,6 млн гривень.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...