Пенсіонера, що влаштувався на роботу, можуть позбавити пенсії: Хто наражає себе на ризик

Українцям похилого віку виплачується пенсія незалежно від того, продовжують вони працювати чи ні. Вони також можуть влаштуватись на роботу і під час перебування на заслуженому відпочинку, і їм продовжуватимуть виплати з ПФУ, передають Патріоти України.

Але в окремих випадках виплату пенсії усе ж можуть призупинити через те, що пенсіонер знайшов собі роботу. На яку роботу пенсіонерам не слід влаштовуватись, аби не втратити виплати з ПФУ, розповіли в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Отже, якщо українець має достатню кількість років страхового стажу і досяг пенсійного віку, він може вийти на заслужений відпочинок і при цьому отримувати пенсію. Проте ніхто йому не забороняє продовжити роботу після виходу на пенсію або знайти собі нову. При цьому він буде паралельно отримувати як зарплату на роботі, так і пенсію.

Проте є одна категорія пенсіонерів, яка за певних умов працевлаштування втратить виплату від Пенсійного фонду. Йдеться про громадян, які вийшли на пенсію за вислугу років.

"Пенсія за вислугу років призначається та виплачується лише при звільненні з роботи, яка дає право на таку пенсію", - йдеться у роз'ясненні органу ПФУ.

Тобто, вважається, що людина, яка працювала в особливо важких і шкідливих умовах, втрачає працездатність до офіційного віку виходу на пенсію (в Україні це 60 років). Саме через це таким людям, за наявності певних років "шкідливого" стажу, дають пенсію раніше.

Отже, якщо пенсіонер, який вийшов на заслужений відпочинок по вислузі років, знову вийшов на роботу, причому на роботу, завдяки якій він отримав право достроково вийти на пенсію, то в такому разі пенсійну виплату йому скасують. Відновлять її лише тоді, коли він покине цю роботу, або працевлаштується за іншою спеціальністю, яка не дає права для дострокового входу на пенсію

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...