Пенсіонерам в Україні збільшать соцвиплати на 570 грн: Хто може розраховувати на доплати

В Україні пенсіонери можуть отримувати доплати до основного розміру пенсії. Суми залежатимуть від віку громадян, які на них претендують, передають Патріоти України.

Надбавки надаються пенсіонерам віком від 70 років. Такі люди мають право щомісяця отримувати на 300 грн більше. При цьому, якщо українець відзначив ювілей 15-го числа, він отримає надбавку до пенсії лише за половину місяця.

Є ще один важливий критерій претендентів на підвищені виплати. Це розмір їхньої основної пенсійної виплати. Якщо вона перевищує 10 340 грн, доплата не передбачена.

Пенсіонери після досягнення 75-річчя можуть розраховувати на 456 грн надбавки до пенсії. Українцям віком понад 80 років виплачують на 570 грн більше.

Примітно, що при досягненні нової категорії за віком виплати не підсумовуються – просто підвищуються на суму, якої не вистачає. Наприклад, пенсіонер віком з 70 до 74 років отримував по 300 грн надбавки до пенсії. За досягнення 75-річчя йому виплачуватимуть на 156 грн більше, щоб вийшло 456 грн, а не 300+456 грн у загальній сумі.

За даними на квітень 2023-го, в Україні пенсії отримували 10,697 мільйона осіб. Кількість пенсіонерів за минулий рік зменшилась на 96 тисяч. На даний момент середній розмір пенсії становить 5,2 тис. грн. При цьому більшості виплачують пенсію набагато меншого розміру – до 3 тис. грн (3,1 мільйона пенсіонерів), а від 3 до 4 тис. грн отримують 2,2 мільйона українців.

Середня пенсія за вислугою років, що надається пільговим категоріям громадян, становила 9,1 тис. грн, а пенсія за інвалідністю – 4,2 тис. грн.Близько 2,7 млн пенсіонерів навіть на заслуженому відпочинку продовжують працювати. Їхня середня виплата - 5,4 тис. грн. Ті громадяни, які не отримали достатнього стажу для пенсії, можуть розраховувати на соціальну допомогу у розмірі 2,4 тис. грн

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...