Пенсіонери, які проживають у зоні бойових дій, отримуватимуть доплату до пенсії, - рішення Кабміну

В Україні частина пенсіонерів, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій, отримуватимуть додаткову допомогу коштом Всесвітньої продовольчої програми ООН. Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, таке рішення уряд ухвалив сьогодні, 28 липня, передають Патріоти України.

Пенсіонери, яким надаватимуть кошти, мають відповідати трьом критеріям:
• проживати на територіях активних чи можливих бойових дій (це стосується в тому числі ВПО);
• отримувати пенсію меншу ніж 3000 грн;
• не отримувати з 1 березня 2023 року додаткові грошові виплати від міжнародних організацій після заповнення заяви на платформі «єДопомога» та державну допомогу на проживання для ВПО.

Розмір допомоги визначатимуть як різницю між 3000 грн та пенсійною виплатою, проте вона не може бути меншою ніж 100 грн.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...