Пенсіонери в Україні можуть отримати доплати від ООН: Чи враховуватимуться при призначенні субсидії

В Україні діє програма Всесвітньої допомоги від ООН, у рамках якої допомогу від організації можуть отримати пенсіонери, які живуть у зоні активних чи можливих бойових дій і мають пенсію до 3000 грн. При цьому доплати від ООН українським пенсіонерам не враховуватимуться при призначенні субсидії, передають Патріоти України.

Про йдеться в повідомленні ПФУ (Пенсійного фонду України). Таку допомогу не враховуватимуть при обчисленні сукупного доходу родини для всіх видів соціальної допомоги, у тому числі субсидії.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 28.07.2023 № 781 "Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення" допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яка надається одержувачам пенсій в рамках зазначеного проекту, не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, у тому числі субсидії", – йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, що наявність боргів з оплати комунальних послуг не дає можливість оформлення субсидії. Однак є механізми, які допоможуть оформити знижку на оплату комуналки навіть за наявності заборгованості.

Для цього потрібно звернутися до постачальника комунальних послуг та укласти з ним договір про реструктуризацію заборгованості.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...