Пенсіонери в Україні не отримають щорічну виплату у травні - названо причину

Частина українських пенсіонерів щороку отримувала додаткову виплату у травні. Проте 2023 року грошову допомогу було вирішено перенести на інший місяць, передають Патріоти України.

Уряд щорічно виплачував ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань разову допомогу перед Днем Перемоги 9 травня. Цього року цієї виплати не буде напередодні знаменної дати. Її нарахують не 5 травня, а 24 серпня – до Дня Незалежності України.

Раніше дату планували змінити на 14 жовтня та приурочити до Дня захисників та захисниць України, але потім погодили на серпень. За відповідний закон №7295 проголосували 279 депутатів Верховної Ради.

"Щороку до Дня Незалежності України учасникам бойових дій виплачується разова грошова виплата у порядку та розмірах, визначених Кабінетом Міністрів України в межах відповідних бюджетних призначень, встановлених законом про державний бюджет України", - зазначено в записці пояснення до законопроекту.

Індексація пенсій запланована на квітень

У березні пенсії більшість українців проіндексували. Підвищення розміру виплат торкнулося понад 10 мільйонів людей. Мінімальна сума збільшення становила 100 гривень, максимальна – 1500 гривень, а середня – 400-500 гривень.

У квітні влада проведе ще одну індексацію – цього разу для працюючих пенсіонерів. Вона торкнеться близько 600 тисяч людей. При розрахунку розміру підвищення пенсії враховуватимуть зарплату та збільшення страхового стажу. Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів буде здійснено лише якщо з моменту призначення пенсії або попереднього перерахунку минуло щонайменше 2 роки (24 місяці)

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...