Pepsi так і не пішла з Росії: Reuters викрило компанію у виробництві та продажу напоїв у РФ

Корпорація PepsiCo припинила виробництво концентратів для розливу Pepsi, 7UP та Mirinda у Росії. При цьому самі напої до продовжують виготовляти, бо на російських заводах залишилися запаси сировини. Про це Pepsi повідомила агентству Reuters, передають Патріоти України.

Заяву було зроблено після того, як співробітники агентства провели рейд по десятках російських супермаркетів у Москві та виявили продукцію Pepsi з датами виробництва у липні та серпні на заводах у Росії.

"Остання дата виробництва продукту Pepsi [у РФ] – 17 серпня. У заяві для Reuters американська компанія зазначила, що припинила виробництво концентратів для PepsiCola, Mirinda, 7Up та Mountain Dew в Росії", – йдеться в матеріалі.

Представник Pepsi повідомив, що заводи використовує залишки концентратів, які вже були в наявності. Коли ці запаси вичерпаються, виробництво напоїв припиниться.

Співробітник компанії сказав, що це "узгоджується з оголошенням, яке ми зробили у березні 2022 року". Однак він відмовився коментувати інформацію про продажі в Росії та про те, чи були вони зупинені.

"Виробництво триває, і це означає, що газовані напої, як і раніше, широко доступні в Москві, а також у Владивостоці на Далекому Сході і в Красноярську в Сибіру. Власник тренажерного залу в Москві повідомив, що розмістив замовлення у Pepsi в середині серпня", – зазначає агентство.

У березні PepsiCo заявила, що продовжить продавати у Росії товари першої необхідності, такі як молоко та інші молочні продукти, дитячі суміші та дитяче харчування. Компанія працює в Росії понад 60 років, у 2021 році РФ була третім за величиною ринком для Pepsi після США та Мексики.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...