Перехід на нові платіжки за газ в Україні відкладається, нардепи затвердили відтермінування

В Україні офіційно відтермінували запровадження платіжок за газ нового зразка. Ще з 1 травня 2022 року спожите паливо мали рахувати не в кубометрах, а в кіловат-годинах, передають Патріоти України.

Передбачалося, що українці платитимуть не за обсяг спаленого газу, а за одержані одиниці енергії, як і європейці. Однак тепер перехід відкладено на післявоєнний час.

Таке рішення передбачено законопроєктом №7305. Його ухвалили у другому читанні та загалом на засіданні Верховної Ради 8 липня. За проголосували 286 народних депутатів (поіменний список – наприкінці новини).

Документ встановлює, що перехід на облік обсягу газу в одиницях енергії відтерміновано до 1 травня, що настане після воєнного стану. Зазначається, що до цього процес переходу технічно неможливий через повномасштабну військову агресію Росії.

До речі, коли перехід на нову систему все ж таки відбудеться, нові лічильники встановлювати не доведеться. Передбачається, що переводити обсяг газу в кіловати енергії має газовий оператор.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...