Перетворилося на дуже популярний метал: Світ зіткнеться з рекордним дефіцитом срібла, - Reuters

Дефіцит срібла у світі до кінця 2022 стане рекордним за останні десятиліття. Попит на цей метал за підсумками року зросте на 16%, до 1,21 млрд унцій. Це пов'язано зі зростаючими обсягами використання срібла, наприклад, для збирання сонячних панелей та автомобілів. Такий прогноз дали в Інституті срібла, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

За прогнозами інституту, дефіцит срібла становитиме 194 млн унцій у 2022 році порівняно із 48 млн унцій у 2021-му. Тільки на виробництво сонячних панелей припадає близько 10% від загального попиту на метал.

Особливо виріс попит із боку Індії – майже вдвічі. Місцеві покупці вирішили скористатися недавнім падінням цін на метал, щоб поповнити запаси, витрачені у 2020-21 роках.

Ситуація при цьому може стабілізуватися 2023-го, вважає Філіп Ньюман із консалтингової компанії Metals Focus. "Поповнення запасів в Індії, ймовірно, затягнеться і на 2023-й, але в якийсь момент воно припиниться", – сказав він.

Ньюман при цьому очікує високого попиту з боку таких галузей, як виробники сонячних батарей та автомобілів. Тому дефіцит срібла збережеться найближчими роками, але буде не таким великим, як у 2022-му, вважає фахівець.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...