Перевірте свої монетки: Українські 10 копійок продають майже за тисячу доларів (фото)

В Україні продають монету номіналом в 10 копійок. Через її особливість - розбіжність штампа із заготовкою - власник готовий віддати копійку майже за тисячу доларів. Відповідне оголошення розміщене на сайті Violity, передають Патріоти України.

Автор оголошення стверджує, що монета номіналом 10 копійок насправді була заготовкою для монети з номіналом 1 копійка. Такий унікальний збіг зробив її надзвичайно дорогою: за монету просять 29 тисяч гривень (близько 985 доларів за нинішнім курсом валют).

Власник стверджує, що монета зроблена з нержавіючої сталі без дефектів у 2004 році, а її вага становить 1,47 гр. Наголошується, що реставрація монети не проводилася.

Проте у коментарях під лотом деякі колекціонери засумнівалися в оригінальності монети, тому попросили, аби консультант сайту-аукціону перевірив її. Той підтвердив справжність. Зараз за лотом стежить сотня колекціонерів. Однак саме оголошення розміщене на сайті ще з січня 2022 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...