Перший супутник незалежної України "Січ 2-30" відправився до Ілона Маска, для запуску в космос

Вартість доставки вітчизняного космічного апарату розробки КБ «Південне» у космос – 1 млн доларів.

До США відправили український супутник “Січ 2-30”, який планує запустити американська компанія SpaceX Ілона Маска, повідомляють Патріоти України з посиланням на Дніпровську митницю.

“Завершені митні формальності й відправлений в США український супутник “Січ-2-30″ без відхилень від графіка. Супутник зроблений в Дніпрі в рамках національної космічної програми України”, – йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Facebook.

Водночас повідомляється, що 10 січня 2022 року супутник планують запустити з мису Канаверал (штат Флорида, США).

Як повідомляли раніше ПК, запуск і подальше використання даного супутника дадуть змогу вирішувати багато актуальних завдань, в т.ч. у сфері національної безпеки та оборони.

Виведення “СІЧ-2-30” є першим кроком на шляху виконання реалізації планів, визначених, зокрема, проєктом Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, яка передбачає створення вітчизняного космічного угруповання щонайменше із семи супутників, – повідомив Олег Уруський.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...