Перший в Україні "Доступний кредит 5-7-9%" отримав еко-стартап у Хмельницькому

Першим в Україні стартапом, який отримав "Доступний кредит 5-7-9%" на свій бізнес став еко-підприємець із Хмельницького, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство фінансів.

Укргазбанк видав йому кредит в 1,3 млн грн під 7% річних. Кошти будуть витрачені на закупівлю унікального обладнання для виробництва. Спочатку над проектом працюватимуть два фахівця, а в подальшому – підприємство забезпечить 8 робочих місць.

Що, за умовами програми "Доступні кредити 5-7-9%", дозволить підприємству знизити вартість кредиту до 5% річних. Фонд розвитку підприємництва надав гарантію, яка покриє 80% суми кредиту.

Бізнесмен створив унікальне еко-підприємство з виробництва розпалювача вогню з волокон деревної вовни.

Cкористатися підтримкою Програми "Доступні кредити 5-7-9%" вже можуть клієнти Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк, Банк Львів, Банк ПУМБ, Банк Альянс, Райффайзен Аваль, ТАС Комбанк, Банк "Восток" і Кредо Банк, ГЛОБУС БАНК.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...