Перспективи не райдужні: Експертка розповіла, що буде з гривнею ближче до осені

Вже зрозуміло, що відновити працевлаштування за кордоном найближчим часом багатьом українцям не вдасться.

Експертка Юлія Корнєєва вважає, що гривня впаде ближче до осені через зменшення надходжень від транзиту газу і світову кризу. Про це експертка розповіла в інтерв’ю, передають Патріоти України.

За словами Корнєєвої, восени очікується негативна кон'юнктура на сировинних ринках для основних експортних позицій України на тлі поширення Covid-19 і розгортання кризи, послаблення потоків капіталу на ринки, що обумовлено прогнозованою рецесією світової економіки. «Все це буде обмежувати можливості уряду залучати кошти на зовнішніх ринках, необхідні для покриття виплат щодо державного боргу», - пояснила вона.

Корнєєва також звернула увагу на ще один вагомий фактор: зниження валютних надходжень від грошових переказів трудових мігрантів. За даними Міністерства закордонних справ, в Україну з початку дії карантинних обмежень повернулись близько 145 тис. громадян. Спочатку очільник відомства Дмитро Кулеба заявив, що на тлі пандемії відправляти українців за кордон «нелогічно», і випускати українців на заробітки за кордон уряд не має наміру. Згодом позиція уряду трохи змінилась, але вже зрозуміло, що відновити працевлаштування за кордоном найближчим часом багатьом українцям не вдасться.

За даними Нацбанку, обсяг приватних переказів традиційними та неформальними каналами в Україну за січень-березень цього року становить понад $2,9 млрд. Ця сума це на 3,6% більше, ніж у I кварталі 2019-го. До відома, ексміністр економіки Володимир Лановий також прогнозує падіння до 30 гривень за долар вже за кілька місяців.

Джерело: Главком

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...