ПФУ затвердив важливий для розрахунку пенсій показник: Що треба знати

Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати по країні, який суттєво впливає на призначення та розрахунок пенсії. Про це йдеться у повідомленні на сайті фонду, передають Патріоти України.

За даними ПФУ, середня зарплата за два квартали 2023 року склала:

січень — 12 644,98 гривень
лютий — 12 794,11 гривень
березень — 13 423,28 гривень
квітень — 13 626,02 гривень
травень — 14 109,64 гривень
червень — 16 012,38 гривень

При цьому у фонді зробили аналіз розміру виплат українцям і прийшли до неочікуваного висновку про те, що вперше із початку війни реальна зарплата в Україні збільшилася. Так, у порівнянні з червнем 2022 року зарплата зросла на 14,7%. Рік тому вона становила 13957,63 гривні.

Також у ПФУ нагадали, що розрахунок показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» враховується для обчислення пенсії, здійснюється Пенсійним фондом України за інформацією Державної податкової служби України, наданою в порядку міжвідомчого обміну.

До зазначеної інформації, зокрема, належать дані звітності страхувальників про заробітну плату (дохід), на яку нараховується єдиний внесок, та середньооблікову чисельність штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та у фізичних осіб — підприємців та у осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...