Під 40 гривень за долар? З'явився несподіваний валютний прогноз на літо

Фінансовий експерт Данило Монін спрогнозував курс американського долара ближчим часом. Як підкреслив він у коментарі Телеграф, до кінця травня ціна долара коливатиметься в межах 33-34 гривень — йдеться про готівковий ринок, передають Патріоти України.

Експерт не виключив, що з приходом літа може змінитися, і для цього існує відразу кілька факторів. Один з найголовніших - прийняття законопроекту № 7311, який передбачає збільшення розміру податків. Якщо це станеться, пояснює експерт, то слідом за податковою ставкою імпортерам збільшать платежі.

"Значить - піднімуть попит на валюту і змусять бізнес купувати її активніше і дорожче, ніж зараз", — припустив Данило Монін.

Разом з цим він вважає, що якщо Нацбанк буде вести грамотну політику, то раптового стрибка зростання долара можна уникнути. Головне - не погіршити ситуацію ще більше. Нагадаємо, за прогнозом фінансових аналітиків, в перший повоєнний час долар буде в межах 32,5-45 гривень, а євро від 35,43 до 49,95 грн.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...