Під Бенею підгорає: Екс-глава "ПриватБанку" отримав підозру у розкраданні коштів

Екс-голова правління "ПриватБанку", його перший заступник та два керівники департаментів банку у грудні 2016 року за день до визнання "ПриватБанку" неплатоспроможним на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку близько 223 млн грн на користь підконтрольних та пов’язаних з "ПриватБанком" компаній, передають Патріоти України.

Кошти перерахували декількома траншами на дві різні компанії. 85,2 млн грн - на рахунок однієї пов'язаної з учасниками схеми компанії, а 136,8 млн грн - на користь іншої.

Стосовно епізоду розтрати 136,8 млн грн - детективи вже повідомляли про підозру в лютому 2021 року. За час розслідування НАБУ і САП встановили нові факти і виявили додаткову розтрату у понад 85 млн грн. Таким чином, загальна сума збитків за двома епізодами становить близько 223 млн грн.

Ці кошти учасники схеми згодом вивели за кордон з метою легалізації.

15 липня НАБУ і САП повідомили про підозру керівника департаменту операційного напрямку банку. Цього ж дня повідомлено про зміну підозр та про нові підозри вже встановленим учасникам схеми із розкрадання коштів "ПриватБанку", а саме:

  • екс-голову правління
  • екс-першого заступника голови правління
  • колишню керівницю департаменту фінансового менеджменту
  • колишню керівницю департаменту міжбанківських операцій

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...