Підприємство контролював... росіянин: Трансформаторний завод у Запоріжжі має боргів на 11 млрд грн

Завод "Запоріжтрансформатор", які вилучили до держвласності в олігарха Костянтина Григоришина, виявився винним кредиторам понад 11 млрд грн. Підприємство вчасно не повернуло кошти 22 банкам та компаніям. Про це йдеться у судовому рішенні Господарського суду Запорізької області, опублікованому у грудні 2022 року. Цей же суд із жовтня-2019 веде справу про банкрутство "Запоріжтрансформатора", інформують Патріоти України.

Найбільшими кредиторами, яким заборгував завод, стали банки. Це, зокрема, Промінвестбанк (6,1 млрд грн); колишній Ощадбанк (2,2 млрд грн) ING Bank NV (741 млн грн). Також у списку вказано низку компаній, зареєстрованих на Кіпрі ("Заданий Лімітед", "Азідано Лімітед" та ін.).

Засідання суду у справі про банкрутство "Запоріжтрансформатора" призначено на 28 лютого 2023 року. Воно має відбутися у режимі відеоконференції.

ПрАТ "Запоріжтрансформатор" – найбільший у Європі виробника силових масляних трансформаторів та електричних реакторів. У 2019 році його виробничі потужності складали 60 000 МВА на рік.

Входить до групи "Енергетичний стандарт" олігарха Костянтина Григоришина. Кінцевим бенефіціаром, згідно з держреєстром, є однокласник і друг Григоришина, громадянин Швейцарії Леонід Пивоваров, якому компанія належить на 97%. Він також є бенефіціаром ТОВ "Енергетичний стандарт Україна", а також ще майже 4 десятки компаній в Україні, переважно у сфері енергетики та річкового судноплавства.

До кінця 2018 року представництво "Запоріжтрансформатор" працювало у Москві. З кінця 2019 року стосовно "Запоріжтрансформатора" порушено справу про банкрутство. У жовтні 2022 року завод було передано до управління держави.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...