"Підпишемо нові ліцензійні договори": Абромавичус розповів деталі угоди про купівлю китайцями "Мотор Січі"

Керівник «Укроборонпрому» заявив, що таке підприємство має контролювати держава.
Айварас Абромавичус. Фото: УНІАН.

Керівник «Укроборонпрому» Айварас Абромавичус розповів на якому етапі перебуває угода з купівлі запорізького заводу «Мотор Січ» і заявив, що таке підприємство має контролювати держава. Про це він повідомив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Абромавичус розповів, що операція з покупки запорізького заводу його команді дісталася у спадок і акції вже придбані китайськими інвесторами. "Покупець попросив про можливість консолідувати більше 50% акцій заводу. Вчора ми направили в Антимонопольний комітет запит про продовження термінів на два місяці. Сподіваюся, що протягом цього часу комітет прийме рішення", - сказав Абромавичус.

Він заявив, що зараз «Укроборонпром» проводить аудит взаємин конструкторського бюро "Івченко прогрес" і "Мотор Січі", оскільки після закриття угоди настануть взаємини українського бюро із по суті китайським заводом "Мотор Січ". "Ми хочемо домовитися з новими власниками про наші взаємини, вони хочуть підписати нові ліцензійні договори. Тому ще два місяці буде така ситуація. Використаємо цей час для конкретизації", - підкреслив Абромавичус.

Абромавичус також заявив, що завод має контролювати держава. "Я не знаю, яке рішення прийме АМКУ, все знаходиться в юридичній площині, але я вважаю, що компанію "Мотор Січ" держава повинна контролювати. ...Я впевнений, що в такій чутливій тематиці інтелектуальної власності щодо критичного експорту держава повинна мати останнє слово. Я вважаю, що в підсумку ми повинні прийняти такий же закон, як і в інших розвинених країнах, що під час купівлі іноземними інвесторами таких критично важливих підприємств держава повинна мати право вето", - сказав керівник оборонного концерну.

Нагадаємо, 21 листопада Антимонопольний комітет відклав винесення рішення про розгляд заявки китайської Skyrizon і «Укроборонпрому» про купівлю контрольного пакета акцій запорізького заводу "Мотор Січ".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...