Підтримали репутацію надійного перевізника: Український "Руслан" доставив ВПС Індії цінний вантаж - ударні гелікоптери Apache

Перша партія американських багатоцільових бойових гелікоптерів AH-64E Apache для військово-повітряних сил Індії прибули з США, зазначають Патріоти України.

Як стало відомо, перші 4 гелікоптери з 22 замовлених Індією Boeing AH-64E Apache Guardian були перевезені на борту українського транспортного літака Ан-124 (авіакомпанії «Авіалінії Антонова» - прим.) і прибули на авіабазу Хіндон в Газіабаді 27 липня.

Наразі бойові машини проходять підготовчі процедури перед їх передачею індійським військовим.

«Гелікоптери будуть передані нам після належної збірки в більш пізній термін, після чого вони будуть введені до складу ВПС», - заявив представник Військово-повітряних сил Індії (IAF).

Наступні чотири «Апача» прибудуть за тиждень. Планується, що вісім нових гелікоптерів будуть доставлені на військово-повітряну базу Патханкот у Пенджабі для їх офіційної передачі IAF приблизно у вересні цього року.

Нагадаємо, що угоду на придбання 22 AH-64E Apache для ВПС Індії на суму 139,5 млрд рупій (понад 2,1 млрд доларів) була укладена 28 вересня 2015 року.

Варто додати, що подібні перевезення транспортними літаками Ан-124 «Авіаліній Антонова» військової техніки досить часте явище.

Так, 28 липня ц.р. на авіабазу ВПС Індонезії «Султан Хасануддін», після завершення технічного обслуговування, ремонту та модернізації на ВАТ «558 АРЗ» (Барановичі, Республіка Білорусь) були доставлені два винищувачі Су-30МК (бортові номери TS-3001 і TS-3002) ВПС цієї країни. Бойові літаки також перевозилися українськими «Русланами».

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...