Підтримуємо зусилля НБУ: Посольство США і ЄБРР прокоментували скандальне судове рішення по "ПриватБанку"

Західні спонсори послали чіткий сигнал. Однак чи дослухаються до нього ті, хто вже налаштувався на "розпил" 160 000 000 000 гривень українських платників податків?

Буде нелегка битва за ПриватБанк? Ілюстрація: InfoResist.

Посольство США в Україні як і раніше підтримує зусилля Нацбанку щодо реформування фінансового сектору України та Міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках. Про це йдеться в заяві посольства щодо рішення Окружного адмінсуду Києва по ПриватБанку, передають Патріоти України.
“Ми продовжуємо підтримувати зусилля НБУ щодо реформування фінансового сектору України, у тому числі шляхом запровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиль Міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках. Важливо, що влада продовжує свої зусилля щодо відшкодування збитків від колишніх власників та пов’язаних сторін збанкрутілих банків. Міжнародні партнери України будуть уважно стежити за розвитком подій у цій сфері”, – йдеться в повідомленні.

У диппредставництві нагадали, що у 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду і НБУ націоналізувати ПриватБанк на вимогу колишніх власників в якості єдиного ефективного методу захисту вкладників банку – українського народу та бізнесу – і стабільності фінансової системи.

“І хоча для цього необхідно було влити близько 160 млрд. грн. коштів українських платників податків для відновлення платоспроможності банку, це забезпечило довгострокову життєздатність ПриватБанку, захистило гроші мільйонів українських громадян і зміцнило економічне здоров’я країни. У цьому контексті ми вітаємо реформу корпоративного управління ПриватБанку на чолі з незалежною наглядовою радою, а також трансформацію її бізнес-моделі, що вже призвело до посилення ефективності та стабільності всієї банківської системи”, – констатували в посольстві США.

Аналогічну заяву на своєму сайті опублікував Європейський банк реконструкції і розвитку. Між тим, експерт американського аналітичного центру Атлантичної Ради Андерс Аслунд на своїй сторінці в Twitter назвав рішення суду обурливим і зазначив, що воно не повинно набути чинності.

Колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський дізнався про рішення суду від кореспондента Reuters під час інтерв’ю. Він лише сказав: «Я виграв!».

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...