Підвищення неминуче? Стало відомо, як зростуть платіжки за світло з новим тарифом на електроенергію

В Україні, ймовірно, вже з 1 червня буде новий тариф на електроенергію для побутових споживачів. Він буде єдиним для всіх, без диференціації за обсягами споживання. Експерти вже порахували, як зміняться платіжки за світло з новим тарифом. Про це написав у своєму Facebook голова правління "Спілки споживачів комунальних послуг" Олег Попенко, передають Патріоти України.

Питання щодо підвищення тарифу на електроенергію вже вирішене. Про це було вже заявлено на всіх рівнях влади. Водночас, щодо дати впровадження нового тарифу поки що вичерпної інформації немає. Ймовірно, вона з'явиться сьогодні до кінця дня, або вже завтра, з понеділка.

Майже достеменно відомо, що тариф на електроенергію зросте до 2,88 грн/кВт-год. Зараз він становить 1,44 грн для обсягу споживання до 250 кВт-год і 1,68 грн для обсягу понад 250 кВт-год.

"НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладення спецобов'язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ", - цитує Олег Попенко лист, направлений у Міненерго за підписом т.в.о. голови НКРЕКП Руслана Кайдаша.

Це означає, що ніякої диференціації тарифу за обсягом споживання тепер не буде, пояснив експерт. "Щоб ви зрозуміли, ніякої градації від споживання, роботи зі споживачем, а просто на 100% до 2,88 за кВт*год", - роз'яснив Попенко.

За його підрахунками із новим тарифом на електроенергію платіжка за світло зросте на 200-250 гривень. Це – для середньої сім'ї із середнім обсягом споживання. Олег Попенко вважає, що скасування градації в тарифах остаточно відіб'є в українців охоту до заощадження електроенергії. Адже тепер зниження енергоспоживання держава не заохочуватиме меншим тарифом.

Крім того, в листі Руслан Кайдаша йдеться про "перший етап" коригування цін. А це означає, що він буде, принаймні, не один. І ймовірно, українців незабаром чекає ще одне підвищення тарифу на електроенергію

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...