Підвищення тарифу на електрику неминуче: У Міненергетики назвали приблизні терміни

На тлі збитків, які Росія завдала енергосистемі України, підвищення тарифів на електроенергію є неминучим. Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров, зазначивши при цьому, що тарифи будуть підвищені перед наступним опалювальним сезоном, передають Патріоти України.

"Зміни тарифів - це важкі і вимушені рішення. Поки уряд і НКРЕКП опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф", - зазначив заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що дана міра є необхідною і уникнути її не вдасться, оскільки інакше проходження наступного опалювального сезону буде під питанням.

"Доведеться таке рішення ухвалити, оскільки інакше енергетика не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою за попередню", - зазначив Сафаров, нагадавши при цьому, що для підготовки до наступного опалювального сезону необхідно понад 3 млрд доларів.

"Для підготовки до опалювального сезону 2023/2024 необхідно приблизно 3,4 млрд доларів, з них 1,2 млрд - для закупівлі певного типу ресурсів. Решта суми - це те, що необхідно, щоб відновити, по-перше, лінії систем передачі. Це лінії "Укренерго", лінії систем розподілу електроенергії, це переважно обленерго, і для відновлення генераційних потужностей. Це ми говоримо про теплову генерацію, про зелену генерацію та гідроакумулюючі та гідростанції. Це приблизно 2,1 млрд доларів", - заявив Сафаров.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...