Після гучних скандалів: У ЄС заявили про плани запровадити обмеження на російське зерно

Євросоюз може запровадити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції та зерна з Росії. Про це сказав виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс в ексклюзивному інтерв'ю ТСН в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Якщо повернутися до вашого запитання про російське зерно - ми дійсно на рівні ЄС розглядаємо, як обмежити присутність російського зерна та продовольства на європейському ринку. Справді, це питання підняли лише нещодавно. Адже раніше країни члени ЄС вирішили не накладати санкції на російське постачання продовольчих товарів. Зокрема, й через те, що в ЄС дбали про продовольчу безпеку в третіх країнах. А зараз ситуація змінилася. З одного боку, ціни на продукти стабілізувалися, з іншого боку - якщо навіть поглянути на попередній рік - бачимо суттєве збільшення імпорту російського зерна та інших продуктів на ринок ЄС. Наразі ми шукаємо спосіб як реагувати на це", - сказав він.

Нагадаємо, нижня палата польського парламенту закликала Єврокомісію запровадити обмеження щодо імпорту в ЄС сільськогосподарської продукції з Росії та Білорусі, йдеться у резолюції Сейму "Про запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російських і білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу", яка була схвалена 7 березня.

"Ми закликаємо Єврокомісію внести пропозицію щодо запровадження санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Євросоюзу", – йдеться у документі. Латвія стала першою країною ЄС, яка запровадила обмеження на використання сільськогосподарської продукції з Росії.

Тим часом Україна висловлює готовність прийняти обмеження на свою торгівлю з Євросоюзом, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею. Водночас Київ закликає блок заборонити імпорт російської сільськогосподарської продукції, яка все ще надходить через Білорусь і країни Балтії.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...