Після реформи оклади в Офісі генпрокурора виросли в чотири рази

Раніше левову частку заробітної плати прокурора становили премія і надбавка за виконання особливо важливих завдань, які разом перевищували оклад більш ніж в три з половиною рази.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 грудня 2019 року, посадовий оклад прокурора Офісу Генерального прокурора становить 28 815 грн, що є чотирикратним підвищенням у порівнянні з окладом, який мали прокурори ліквідованої Генеральної прокуратури України (7 140 грн), передають Патріоти України.

Як повідомляють в прес-службі Офісу генпрокурора, раніше "левову частку заробітної плати прокурора становили премія і надбавка за виконання особливо важливих завдань, які разом перевищували оклад більш ніж в три з половиною рази".

"Підвищення окладів прокурорів, які пройшли атестацію, і, відповідно, зменшення залежності працівників від преміювання відбулося в межах реформи прокуратури для створення гарантій незалежності прокурорів.

Крім того, аналогічне суттєве підвищення окладів прокурорів передбачено і на рівні обласних, окружних і прирівняних до них прокуратур для прокурорів регіональних і місцевих прокуратур, які успішно пройдуть атестацію. До проведення реформи прокуратури 2019 року рівень окладів прокурорів був одним з найнижчих в системі органів правосуддя".

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...