Після зустрічі з міністром: Польські фермери розблокують один із пунктів пропуску на кордоні з Україною

Польські протестувальники погодилися із завтрашнього дня розблокувати один із пунктів пропуску на кордоні з Україною. Як повідомило польське Міністерство сільського господарства, завтра, 24 грудня, з 8 години ранку буде відновлено звичний рух на пункті пропуску "Медика", передають Патріоти України.

Таке рішення ухвалили після того, як сьогодні з протестувальниками на кордоні зустрівся профільний міністр Чеслав Сєкєрський. Водночас, як повідомляє PAP, 2 або 3 січня наступного року поляки можуть відновити страйк на кордоні.

Однак, за словами одного з організаторів страйку Романа Кондрува, у разі отримання письмової заяви від прем’єр-міністра про те, що їхні вимоги будуть виконані, протест, ймовірно, не будуть поновлювати.

Міністр сільського господарства Польщі у свою чергу заявив, що вимоги будуть виконані, але на це потрібен час. Він додав, що кошти на виконання деяких вимог передбачені зокрема у державному бюджеті, який зараз перебуває на розгляді.

При цьому польські далекобійники в коментарі агентству Reuters заявили, що продовжать блокування трьох інших пунктів пропуску на Різдвяні свята і будуть пропускати лише одну комерційну вантажівку кожні три години, замість трьох щогодини.

"Ми посилюємо протест, пропускаючи лише одну вантажівку кожні три години", - заявила Едіта Ожигала, одна з організаторів протесту далекобійників у Дорогуську, додавши, що перевезення гуманітарної допомоги та військової техніки не блокуються.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...