Півдня без світла і газ погодинно: Експерт шокував прогнозом на зиму

Наступна зима буде не легшою за минулу, оскільки відключення світла можуть стати тривалішими, можлива й погодинна подача газу, передають Патріоти України.

Як експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук зазначив в ефірі телемарафону, минула зима була теплою і без суттєвих морозів, що допомогло країні не замерзнути. Проте, малоймовірно, що друга підряд зима буде такою.

"Якщо буде зима, як зима звичайна, тоді відключення будуть довші. Тобто, якщо ми раніше бачили графіки 4 на 4, 6 на 6, то я думаю, тут графіки можуть бути такі, що, наприклад, 10 годин не буде електроенергії, 5 годин буде електроенергія", – сказав він.

Корольчук вважає, що магазини так само як і торік завищуватимуть ціни на необхідні взимку товари (генератори, ліхтарі, павербанки), що потребує реакції з боку органів влади.

На переконання експерта, до проблем з відключеннями електрики може додатись і недостатні запаси газу. На його думку, плани уряду з заповнення підземних сховищ – 14,5 млрд куб. м – враховують сценарій помірної зими, тож у разі довготривалих морозів палива може не вистачити до кінця холодів.

"І тоді будуть такі ж графіки, що 10 годин буде газ, 10 годин не буде газу, і це буде стосуватися так само і теплокомуненерго… Тобто там, де люди живуть у сільській місцевості у приватних будинках – це буде суттєвіше завдавати шкоди. Буде складніше і дорожче", – пояснив експерт.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...