"Північні потоки" померли назавжди? У Німеччині припускають, що труби вже не полагодять

Три труби російського газопроводу "Північний потік" і не введений в експлуатацію "Північний потік-2" можуть залишитися назавжди непридатними для використання після витоків газу в Балтійському морі. Західні країни називають це актом саботажу з боку РФ, передають Патріоти України.

З такою думкою виступають служби безпеки Німеччини. Якщо газопроводи не відремонтувати швидко, у трубопровід потрапить багато солоної води, яка викликає корозію, повідомляє Tagesspiegel з посиланням на джерела в урядових колах.

Тим часом кризова група Федерального міністерства закордонних справ Німеччини вже взялася за інцидент. Декілька федеральних міністерств обговорюють наслідки.

Першим кроком посилюється контроль над водами Німеччини з боку федеральної поліції, при цьому їхні кораблі уважніше стежать за відповідними маршрутами критично важливої інфраструктури. Крім того, федеральні землі повинні посилити захист прибережних районів Північного та Балтійського морів. Захист терміналів скрапленого газу, які наразі будуються, а також підводних і телекомунікаційних кабелів також викликає занепокоєння.

Як і Єврокомісія, німецькі органи безпеки та іноземна секретна служба BND вбачають в інциденті акт саботажу. Підозрюється цілеспрямоване знесення – дуже великий витік.

Через складність атаки експерти та урядові кола вважають, що вона могла бути здійснена лише державним суб'єктом. Спекуляції йдуть у бік Росії.

Одна з теорій полягає в тому, що водолази могли закласти вибухівку в дві труби "Північного потоку" і одну з двох труб газопроводу "Північного потоку-2", який не працює. За інформацією німецької газети, точкові вибухи вказують на те, що витоки величезні і швидкість падіння тиску відповідно висока.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...