"Консерви" Кремля спрацювали: Німеччина раптово змінила рішення на користь Росії щодо "Північного потоку-2"

Федеральне мережеве агентство Німеччини (BNA) змінило своє рішення на користь Росії та вивело її газопровід "Північний потік-2" з-під дії норм газової директиви Євросоюзу на території країни строком на 20 років. Про це повідомила компанія-оператор газопроводу Nord Stream AG на своєму сайті 20 травня, передають Патріоти України.

Там вказали, що у Німеччині визнали значну роль газопроводу у забезпеченні енергетичної безпеки країн Європи. Таким чином Росії дали можливість за допомогою поставок газу нав'язувати свої політичні інтереси.

"Федеральне мережеве Німеччини ухвалило рішення про звільнення газопроводу "Північний потік" з-під дії ключових положень Газової директиви ЄС. ... Згідно рішення звільнення з-під дії зазначених положень відноситься до ділянки газопроводу на території Німеччини, включаючи територіальне море, і діє спочатку протягом 20 років, вступаючи в силу ретроспективно з дати прийняття змін до Закону про енергетику 12 грудня 2019 року", – сказано у повідомленні. На сайті BNA та у Twitter-акаунті агенства станом на 21 травня інформації, що підтверджувала б заяву Nord Stream AG, не оприлюднили.

У чому суть Газової директиви

Росія прагне добудувати газопровід "Північний потік-2" в обхід України, щоб використовувати його як засіб монопольної поставки газу в держави Європи й за необхідності диктувати політичні вимоги (так званий "газовий шантаж").

У Європі це розуміють, а тому поставили умову, що в жодного газопроводу не може бути одного користувача. В оновлених правилах Газової директиви вказали, що оператори трубопроводів, які проходять у морській економічній зоні країн ЄС, зобов'язані резервувати до 50% потужностей газової магістралі для прокачування палива від альтернативних постачальників.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...