Плачеться не лише "Газпром": Коболєв повідомив причину зменшення доходів держбюджету від імпорту газу

Голова Нафтогазу також зазначив, що прогноз доходів бюджету від імпорту газу, розроблений попереднім урядом, було зроблено без врахування думки компанії.

Андрій Коболєв. Фото: Ділова столиця.

Головним фактором зменшення доходів бюджету від імпорту газу у Нафтогазі називають цьогорічне падіння імпортної ціни на газ. Про це повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв у Facebook у відповідь на допис колишнього нардепа Тетяни Острікової, передають Патріоти України.

“Імпортна ціна газу впала цього року – це головний фактор зменшення доходів бюджету від імпорту газу. За своїм впливом він переважає всі інші чинники”, – зазначив він.

Голова Нафтогазу також зазначив, що прогноз доходів бюджету від імпорту газу, розроблений попереднім урядом, було зроблено без врахування думки компанії. Як і прогноз ренти, прибутку та дивідендів. За його словами, також не була врахована вимога Закону України щодо компенсації витрат Нафтогазу від виконання спеціальних обов‘язків – зокрема, продажу газу для задоволення потреб населення та теплової генерації за цінами нижче ринкових.

“Чим раніше бюджет 2019 року буде адаптовано до вимог закону та реальної ринкокової ситуації, тим менше проблем нам треба буде вирішувати в “авральному режимі”, – додав Коболєв.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...