План не пройшов: Українку через суд змусили доплатити за електроенергію 36 тис. грн

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області зобов'язав клієнтку "Миколаївобленерго" доплатити за електроенергію 33 180 грн, а також додатково заплатити 3 тис. грн військового збору.

Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в Реєстрі судових рішень. Жінці відключили електроенергію та зняли лічильник, однак в кінці минулого року енергетики під час перевісти встановили, що клієнтка самовільно підключилась до електромережі.

"Було виявлено порушення п.п.6 п.8.4.2 гл.8.4 VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі - ПРРЕЕ), а сааме: самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів та електропроводки до електричної мережі оператора системи, з порушенням схеми обліку, що можливо виявити під час контрольного огляду засобів обліку", – йдеться в матеріалах справи.

Вас може зацікавити:В Україні готують різке підвищення податків: на які хочуть збільшити ставки

За фактом зазначеного порушення представники оператора системи склали акт, який відповідачка підписала без зауважень. Факт виявленого порушення зафіксовано на фото та відеозйомку. Надалі порушення були усунуті. В енергокомпанії підрахували, що споживачка незаконно використала електроенергію на 33 180 грн.

Вони прислали їй платіжку, однак жінка відмовилась платити. Тоді "Миколаївобленерго" звернулись до суду. В суді розглянули акт, надали можливість висказатись всім сторонам та прийшли до висновку, що жінка має сплатити борг.

"Стягнути на користь Акціонерного товариства "Миколаївобленерго" вартість не облікованої електричної енергії в сумі 33 180 (тридцять три тисячі сто вісімдесят) грн", – йдеться в рішенні суду. Окремо доведеться заплатити судовий збір в розмірі 3 028 грн.

В Україні частина пенсіонерів може отримати 570 грн щомісячної надбавки: Ось кому заплатять

неділя, 16 червень 2024, 9:23

В Україні частина пенсіонерів може отримати надбавку до виплати. Йдеться про вікові доплати. Найбільшу суму отримають ті, хто досяг віку 80 років. Для них надбавка становить до 570 грн. Про це йдеться в роз'ясненні ПФУ, передають Патріоти України. Ві...

В G7 підрахували: Стало відомо, скільки наразі РФ має виплатити Україні за завдані збитки

неділя, 16 червень 2024, 8:30

Росія має компенсувати Україні $486 млрд компенсації за завдані збитки. Наразі лідери G7 оцінюють законні шляхи, щоб стягнути з Москви ці гроші. Про це йдеться в комюніке лідерів за підсумками саміту G7 в Італії, передають Патріоти України. «Росія має ...