План не пройшов: Українку через суд змусили доплатити за електроенергію 36 тис. грн

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області зобов'язав клієнтку "Миколаївобленерго" доплатити за електроенергію 33 180 грн, а також додатково заплатити 3 тис. грн військового збору.

Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в Реєстрі судових рішень. Жінці відключили електроенергію та зняли лічильник, однак в кінці минулого року енергетики під час перевісти встановили, що клієнтка самовільно підключилась до електромережі.

"Було виявлено порушення п.п.6 п.8.4.2 гл.8.4 VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі - ПРРЕЕ), а сааме: самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів та електропроводки до електричної мережі оператора системи, з порушенням схеми обліку, що можливо виявити під час контрольного огляду засобів обліку", – йдеться в матеріалах справи.

Вас може зацікавити:В Україні готують різке підвищення податків: на які хочуть збільшити ставки

За фактом зазначеного порушення представники оператора системи склали акт, який відповідачка підписала без зауважень. Факт виявленого порушення зафіксовано на фото та відеозйомку. Надалі порушення були усунуті. В енергокомпанії підрахували, що споживачка незаконно використала електроенергію на 33 180 грн.

Вони прислали їй платіжку, однак жінка відмовилась платити. Тоді "Миколаївобленерго" звернулись до суду. В суді розглянули акт, надали можливість висказатись всім сторонам та прийшли до висновку, що жінка має сплатити борг.

"Стягнути на користь Акціонерного товариства "Миколаївобленерго" вартість не облікованої електричної енергії в сумі 33 180 (тридцять три тисячі сто вісімдесят) грн", – йдеться в рішенні суду. Окремо доведеться заплатити судовий збір в розмірі 3 028 грн.

Влада готує ще один удар! Українцям перерахують податки: Скільки доведеться платити

вівторок, 25 червень 2024, 16:30

В Україні готують підвищення основних податкових ставок. Йдеться про підвищення ПДВ та ПДФО. Це може відбутися вже у липні. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Щоб закрити діру в 400 млрд грн, необхідно підвищити основні податки. Рішення має запрацюват...

Інфляція прискориться? Українцям розповіли, що буде з доларом до кінця літа

вівторок, 25 червень 2024, 14:44

Влітку 2024 року девальвація гривні буде майже нульовою, а коливання курсу долара відбуватиметься у межах коридору 40-41 грн. Причому навіть попри підвищення тарифів на електроенергію, очікуване липневе збільшення акцизів на паливо та можливі складнощі...