Платіжки за комуналку оформлятимуть по-новому: Що приготували "слуги" українцям

платіжкиПрийнятий Радою закон про енергетичну ефективність передбачає, що платіжні квитанції для населення зміняться. Про це попередила заступник міністра енергетики Юлія Підкоморна, зазначають Патріоти України.

Закон передбачає скорочення споживання енергоресурсів, а кінцевою метою має стати запобігання кліматичним змінам. Громадян збираються інформувати не тільки про те, скільки енергії вони споживають, а й про те, як можна її економити.

Як розповіла заступник міністра, на першому етапі буде розроблено новий формат платіжної квитанції за комунальні послуги. Вона буде містити детальну інформацію про споживання енергоресурсів. Поточні показники будуть порівнюватися з торішніми. Також споживача будуть інформувати про чинні програми енергоефективності і про можливість вибрати більш якісні послуги з газопостачання та електропостачання.

Нагадаємо, закон передбачає впровадження обов'язкового енергоаудиту для великих підприємств, застосування «розумних» систем обліку газу, електрики, тепла, перехід держорганів на енергоефективне обладнання і переселення держструктур в енергоефективні приміщення.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...