Платити буде нічим! Експерти дали прогноз, коли українці залишаться без пенсій - постраждати може кожен

Уже через три десятка років в Україні можуть перестати виплачувати пенсії. Їх просто платити буде нічим. Про такий, цілком ймовірний, сценарій, українців попереджають демографи зазначають Патріоти України.

Критична ситуація може настати приблизно до 2050 року. Саме тоді, попереджають демографи, може настати момент, коли працююче населення не зможе навіть мінімально утримувати пенсіонерів.

Незважаючи на те, що очікувана середня тривалість життя українців нижча, ніж у середньому по світу, все ж і в Україні буде занадто багато пенсіонерів на одного працюючого. Уже й зараз співвідношення працюючого населення та пенсіонерів майже дорівнює 1: 1, а тоді рівновага похитнеться на користь пенсіонерів. А отже, платити пенсії буде нічим.

Причин такої ситуації дві: низька народжуваність і відтік українців працездатного віку за кордон. За прогнозами, вже до 2050 року серед жителів України різко збільшиться кількість людей у віці 60+. При цьому чисельність людей, яким за 80 років, стане втричі більша, ніж зараз. Причому це - оптимістичний прогноз.

А за песимістичним, до 2050 року Україна потрапить в число 15 стан світу, де кількість літніх людей непрацездатного віку становитиме 40% населення. І всі вони матимуть потребу в пенсіях.

Таким чином, на 30 мільйонів населення України (прогнозують, що до 2050 року нас залишиться стільки) припадатиме 12 мільйонів пенсіонерів. На сьогодні це співвідношення становить 38 і 11. І вже тепер Пенсійний фонд не справляється зі своїм завданням, і доводиться щорічно брати величезну суму з бюджету для виплати пенсій. Однак настане час, коли і бюджет не зможе справлятися з таким навантаженням.

При цьому, якщо відняти дітей і підлітків, які ще не працюють і не платять податків, то вийде працездатного населення менше або порівну з тими, хто не працює.

Тим більше, що в Україні потрібно враховувати особливості національного оподаткування. Дуже багато людей працюють в тіні і взагалі не платять нікуди ніяких відрахувань. Отже, якщо ця проблема не буде вирішена, то ті, кому зараз 30 років, і яким саме підійде пора через 30 років виходити на заслужений відпочинок, можуть залишитися без пенсії.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...