Платити доведеться всім: Росіянам підвищать податки через дірку в бюджеті та трильйонні витрати на війну

Уряд Росії готується підвищити податки в країні. Очікується, що це станеться вже у 2024 році. Причини - величезні витрати на війну та падіння сировинних доходів. Це, зокрема, призвело до того, що вже в січні бюджет витратив на 1,8 трлн рублів (близько 24 млрд доларів за актуальним курсом) більше, ніж зібрав у вигляді податкових надходжень, передають Патріоти України.

Крім того, нафтогазові доходи просіли вдвічі, збори ПДВ – на 44%. А експортні доходи від Федеральної митної служби – майже вчетверо, повідомляють росЗМІ.

"Росіянам порадили готуватися до підвищення податків через "дірку" у бюджеті. Трильйонні витрати на війну в Україні та падіння сировинних доходів змусять уряд Росії підвищити податки у 2024 році", – йдеться у повідомленні.

Наголошується: російський мінфін верстав бюджет із розрахунку, що "Газпром" продовжить качати газ до Європи, а нафта коштуватиме 70 доларів. Але за поточних цін [на нафту] Urals – близько 50 доларів за барель – скарбниця РФ:

  • "недобере щонайменше 2,5 трлн рублів" (понад 33 млрд доларів за актуальним курсом);
  • її дефіцит "може бути більш ніж 5 трлн" (понад 66 млрд доларів).

Аналітики нагадують: щоб залучити додаткові гроші у скарбницю, уряд РФ оголосив про разовий збір із великого бізнесу на 300 млрд рублів (близько 4 млн доларів). Однак, наголошується, попри те, що ці гроші допоможуть зробити ситуацію більш керованою, вони "не врятують бюджет".

"Обіцянки не змінювати податки закінчуються у 2024 році. Тому, найімовірніше, у 2024 році ми почуємо масу нових ідей щодо реорганізації податкової системи", – резюмують автори матеріалу.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...