По 8 тисяч грн: Зеленський запропонує Раді дати матеріальну допомогу закритому в карантин бізнесу

Президент Володимир Зеленський внесе в парламент законопроєкти про надання матеріальної допомоги закритому в карантин бізнесу. Про це президент сказав у своєму влозі, передають Патріоти України.

«Найближчим часом у парламент буде подано законопроєкти, які передбачатимуть одноразову матеріальну допомогу тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину. Якщо ви ФОП і змушені закрити, наприклад, свою кав’ярню або найманий працівник і вас звільняють, бо кав’ярня, де ви працювали, на жаль, закривається, ви зможете отримати допомогу в розмірі 8 тисяч гривень», — сказав Зеленський.

За словами президента, для цього потрібно буде зайти в додаток Дія, ввести свої дані і номер банківської картки. Після перевірки даних гроші будуть надіслані на карту. Зеленський додав, що близько 1,2 млн громадян України зможуть отримати допомогу за цієї програмою. Її загальний обсяг складе майже 10 млрд грн.

Також держава надасть одноразову допомогу суб'єктам господарювання задля збереження робочих місць. «Якщо ви власник, наприклад, кав’ярні і не закрилися, але через карантин скоротили час роботи, ніколи не звільнили, проте деяких працівників відправили у вимушені відпустку, тоді для виплат таким працівникам ви зможете отримати допомогу. Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч грн на одного працівника», — заявив Зеленський.

Крім цього, підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. За словами Зеленського, на це депржава витратить майже 1,5 млрд грн. Така допомога буде надано для близько 120 тис. юридичних осіб.

«Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників», — сказав президент.

Також передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тисяч фізичних осіб — підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Зеленський також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які працювали під час карантину навесні. Йдеться про матеріальну допомогу ФОПам, які мають дітей до 10 років, та про компенсації з часткового безробіття.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...