По кишені будуть не всім? Українцям обіцяють нові ціни на ключові овочі: Чого чекати до весни-2024

Українцям до весни 2024 року слід очікувати на невелике зростання цін на основні овочі, зокрема т.зв. борщовий набір (капуста, морква, буряк, картопля та капуста). Проте суттєво подорожчати можуть лише імпортні овочі - через проблеми з логістикою. А ось ціни на українську продукцію до кінця зими піднімуться на 2-7% - це традиційні сезонні коливання. Про це OBOZ.UA розповіла керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільгосппродукції "Шувар" Тетяна Попович, передають Патріоти України.

"Критичного зростання цін не очікується. Прогнози цін на овочі, залежно від їх виду, передбачають можливе зростання вартості на 2-7% до кінця зими", – зазначила експерт. Вона додала, що станом на початок 2024 року вартість овочів "борщового набору" в Україні і так на 20% вища, ніж рік тому. Винятком стали лише цибуля та морква – завдяки багатому врожаю 2023 року.

"З урахуванням цих даних можна припустити, що ціни на овочі в Україні до весни 2024 року будуть схильні до помірного зростання з подальшою можливістю стабілізації... Імпортні продукти можуть продовжувати дорожчати через логістику, але в цілому ситуація з вітчизняними овочами залишиться стабільною", – резюмувала Попович.

Новий удар: Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

понеділок, 20 травень 2024, 12:47

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який ще до масованих обстрілів "вангував" підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, наразі не вірить, що уряд зайде аж так далеко. . Водно...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...